Natuur- en cultuurtips top 10.

Op onze Ameland Hotel website kun je informatie vinden over de hotels, musea, attractieparken en delen wij natuur, cultuur en sportieve tips . Doe er je voordeel mee en geniet van een vakantie op het prachtige, rustige en avontuurlijke Ameland. Op Ameland kan je lekker genieten van de zee, het 27 kilometer lange strand en de verschillende pittoreske dorpjes. Waan jezelf terug in de tijd en geniet van de overweldigende gastvrijheid van Ameland.

booked.net

Uitwaaien over de stranden, even helemaal wegdromen in de natuurlijk. Het kan op Ameland. Er zijn diverse wandelroutes voor jong en oud. Alle routes worden op het eiland netjes aangegeven met paaltjes. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Strandwandeling Ameland

Zeehonden spotten op Ameland is een minder grote uitdaging dat je zou verwachten. De westkust van Ameland ligt er namelijk vol mee. Vanaf het strand (bij Borndiep) kun je ze zien chillen op de zandbanken. Tussen 2 uur voor laag water tot en met een uur na laag water kun je ze hier spotten. Neem je verrekijker wel mee, want de kans dat ze wat verder weg zitten is groot. Er zijn ook speciale zeehondentocht / rondvaartboot tours. Zeker de moeite waard.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Zeehond Ameland

Ben jij een natuurmens of wil je de kinderen kennis laten maken met al het mooie wat de natuur te bieden heeft? Dan is Natuurcentrum Ameland dé plek om te beginnen. Een ontdekkingsreis door de Amelander Natuur. Met een hele grote en diverse kleine aquariums en een hoge uitkijktoren kom je hier als liefhebber wel aan je trekken. In het grote aquarium zijn regelmatig voorstellingen te aanschouwen. Ook heeft het Natuurcentrum een ‘blotevoetenpad’, waar je onderweg allerlei leuke uitdagingen tegen komt. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
fish-390742_1920

Als je naar Ameland gaat is de 55 meter hoge vuurtoren ‘Bornfir’ bezoeken een must. Met 15 verdiepingen en 236 treden is de klim naar boven een hele uitdaging, maar de leuke exposities onderweg doen je dat snel vergeten. Eenmaal boven in “de wacht” kun je je helemaal inleven en voorstellen hoe de vuurtorenwachter destijds geleefd heeft. En uiteraard genieten van het prachtige uitzicht.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Vuurtoren duinen Ameland

Ballum, Buren, Hollum en Nes. Dit zijn de populaire dorpjes op Ameland. Elk kenmerkend met haar eigen karakter met oude kern en smalle straatjes. Gezellige winkeltjes, cafés, en terrasjes in overvloed. Nes is het grootste dorp en telt zo’n 1200 inwoners. Ballum is met zijn 400 inwoners de kleinste, maar zeker niet de minst leuke. Er is zelfs een vliegveldje voor een uitstapje naar Texel of het Duitse Borkum. De dorpen zijn op fietsafstand van elkaar, maar ook prima te bereiken via het openbaar vervoer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
ameland-6179157_1920 (1)

Wist je dat er nog actieve molens in Nederland zijn? Op Ameland, in het plaatsje Hollum zit er zo ééntje. Na Molen de ‘Phenix’ (Nes) is molen ‘De Verwachting’ (Hollum) de tweede op Ameland die nog actief in gebruik is. Vrijwillige molenaars breken hier nog regelmatig rogge en pletten tarwe. De plaatselijke bakkers verwerken dit onder naam van ‘Amelander Produkt’ tot heerlijke roggebrood. Bij de Verwachting wordt nog steeds mosterd gemaakt. Er is ook een klein winkeltje naast de molen waar je deze mosterd kunt kopen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
mill-1655021_1920

Een Eco-safari, ideaal voor mensen die slecht te been zijn of niet van wandelen houden. Met een gids ga je me op safari door de Amelander natuur. Doordat de eco-wagentjes 100% elektrisch zijn, hoor je ze niet. Hierdoor verstoor je de natuur niet en kun jij volop genieten van al het mooie flora en fauna. Staatsbosbeheer heeft speciaal voor deze eco-tours niet toegankelijke gebieden toegankelijk gesteld. Een tocht duurt zo ‘n  2,5 tot 3 uur en kost ongeveer 30 euro per persoon. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
electric-vehicle-2777428_1920

Vanuit Hollum, bij Cultuurhistorisch museum Sorgdrager worden regelmatig cultuurhistorische rondleidingen georganiseerd. Elk met bijzondere verhalen over de Amelander historie. Een gids begeleid de reis en zal je alles vertellen en de plekken laten zien waar vroeger bepaalde historische evenementen plaatsvonden. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
image-4445191_1920

Een unieke ‘bos- strand en vuurtoren’ excursie bij nacht. Zodra het schemerig wordt, kun je deelnemen aan een excursie door het Amelander bos, over het strand en beklimmen van de vuurtoren. En dat bij nacht. Een gids begeleid je door de mooiste plekjes van Ameland. Tickets zijn te koop bij de VVV Ameland.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
island-4732478_1920

Ben jij ook benieuwd wat er allemaal leeft op het wad? Krabben, garnalen, schelpen en nog veel meer kom je tegen tijdens deze excursie. Ouders kunnen samen met de kinderen deelnemen aan deze één uur durende Mini wadexcursie. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de VVV.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
wadlopen-1762834_1920