Onze sportieve tips op Ameland

Sportieve tips

Op deze sportieve tips op Ameland pagina kun je meer informatie lezen over Skydiven, parachutespringen, strandzeilen, blokarten, wind- kite & traditioneel surfen en nog veel meer.

Sportieve tips Ameland

Als je lekker wilt uitwaaien ben je op Ameland op de juiste plek. Fietsen of wandelen door de Amelander natuur is echt genieten. Je komt helemaal tot rust tijdens een fietstochtje over het eiland of een wandeltocht door de leuke oude dorpjes of bossen. Fietsen zijn eenvoudig te huur bij de boot. Er zijn verschillende routes, die aangegeven worden met paaltjes. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Smiling pretty young woman riding bike in a country road in the park

Wist je dat het kleine eiland Ameland ook een golfbaan heeft? Bij Hollum liggen de golfbanen van ‘Golfbaan Ameland’. Je kunt er lessen of clinics volgen van een ervaren golfer. Reserveren kan eenvoudig via de website. De horeca is weer open, dus alle middelen zijn aanwezig voor een leuk dagje golfen. Meer informatie is op de website te vinden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Mature Golfer on a Golf Course Taking a Swing on the Start

Naast dat je veilig kunt zwemmen rondom Ameland in de zee, kun je ook op andere plekken terecht. Je kunt bijvoorbeeld bij WestCord Hotel Noordsee, Fletcher Hotel-Resort Amelander kaap, Breeze Lofts Ameland of Landal vitamaris terecht. Daarnaast zijn er ook nog twee overdekte zwembaden. In Ballum kun je zwemmen bij Zwembad de Schalken en in buren zit zwembad De Golfslag. Vakantiepark Klein Vaarwater en Camping Roosdunen beschikken ook nog over een eigen zwembad. Keuze genoeg.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Group of a happy friends having fun, swimming with inflatable toys in the swimming pool outdoors during the summertime

Weer of geen weer, een kano of kajaktocht gaat bijna altijd door. Als je gek bent op een beetje actie en niet bang bent om een beetje nat te worden, dan is kanoën of kajakken een leuke activiteit om te ondernemen. Je kunt kajakken met een groep of met een instructeur. Uitrusting wordt geregeld voor je, dus je hoeft alleen je zwemkleren mee.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Sportieve tips Ameland

Wanneer de laagwater tijd is aangebroken op Ameland, vallen de zandbanken droog en kun je over de bodem van de Waddenzee wandelen. Je krijgt tijdens deze tocht uitleg van een gids en maakt kennis met de prachtige natuur van het noorden. Onderschat de tocht niet, doordat je door modder en blubber loopt, kan de tocht erg zwaar zijn. De tochten kunnen alleen plaats vinden bij mooi weer. Bereid je goed voor en neem goede wandelschoenen, rugzak, voldoende eten en drinken, droge kleren en eventueel zonnecrème mee.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
wadlopen-1762848_1920

Voor de paardrijd liefhebbers is er ook genoeg te beleven op Ameland. De stranden, bossen en paden lenen zich uitstekend voor een heerlijk ritje door de Amelander natuur. Er zijn verschillende maneges waar de paarden klaar staan om met je mee te gaan. Onder begeleiding worden er buitenritten georganiseerd. Zeker op het strand kan dit zeer ontspannen zijn. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Young girl with two horses riding into the sea. Summer. Horseriding on a seashore.

Er zijn meerdere tennis- en squashbanen op Ameland. Het Fletcher hotel Amelander kaap heeft beide faciliteiten. Hotel Hofker beschikt ook over een tennisbaan. Verder zijn er in Nes twee tennisbanen. Één bij de Jaap Klaassen sporthal en bij het ontmoetingscentrum Ons Hol ook. Vakantiepark Klein Vaarwater in buren en Camping Roosdunen bij Ballum beschikken over 2 tennisbanen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Two men playing tennis on clay court

Heb je geen hoogtevrees? Zin om uit een vliegtuig te springen? Alleen of met begeleiding? Het kan allemaal in het dorpje Ballum op Ameland. Beleef een onvergetelijke dag met Skydive Ameland. In de meeste gevallen spring je in een tandem met een instructeur. Eerst geniet je van een 30 minuten durende rondvlucht en vervolgens springen jullie naar beneden. Voor mensen zonder of met hoogtevrees een unieke ervaring.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
skydiving-Y5QSUHY

Het is tijd voor wat actie! Lekker scheuren over de Amelander stranden. Ervaar de krachten van de wind in de zeilen van een blokart. Je krijgt instructies van ervaring instructeurs, waarna je zelf de stranden van Ameland onveilig kan maken. Een blokart is een buggy met drie wielen en een zeil. Hoe sterker de wind, hoe sneller je zal gaan. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Rear view of person riding a sand yacht along a sandy beach at sunset.

Ameland mag dan een klein eiland zijn. Je kunt de de avonturen zo groot maken als je zelf wil. Heb je naast strandzeilen en blokarten zin in nog meer actie? Dan is surfen een goede optie. Windsurfen, kitesurfen of traditioneel surfen. Het kan allemaal bij Ameland Adventures. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
A man surfs with a kite on Bali